Concert extraordinar de Crăciun susținut de Corul Madrigal

Primăria Municipiului Bistrița
Centrul Cultural Municipal G. Coșbuc
în parteneriat cu Societatea de Concerte Bistrița

vă invită marți 12 decembrie 2017, ora 18:00, la Palatul Culturii
la concertul CORULUI NAȚIONAL DE CAMERĂ „MADRIGAL – MARIN CONSTANTIN”

Dirijor: ANNA UNGUREANU

Concertul face parte din turneul național ce aduce vestea sărbătorilor de iarnă prin cântece interpretate în maniera unică. Printr-o tradiție susținută de peste 50 de ani, ansamblul coral sădește, an de an, în sufletele românilor, emoția și bucuria Crăciunului, prin magia interpretării desăvârșite, dar și prin repertoriul ales.

„Anul acesta am căutat să includ în program piese recognoscibile publicului, pe care involuntar începe să le fredoneze, dar nu am pierdut din vedere nici introducerea de compoziții muzicale noi, pentru pentru că Madrigalul și-a asumat mereu acest rol de promovare a repertorului valoros, dar mai puțin cunoscut. M-a preocupat să mențin un echilibru între accentele moderne, prin prezența compozitorilor contemporani, fără să ignor interpretările clasice, dar și să păstrez o anumită armonie din punct de vedere repertoricesc, între piesele de inspirație românescă și cele internaționale. De fiecare dată ne dorim, ca prin aceste concerte de Crăciun, să aducem în inimile ascultătorilor bucuria și emoția sfintei sărbători a Nașterii Domnului, dăruindu-le, prin muzică, o mică parte din măreția acestui moment”, a declarat Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin.

Din programul concertului de Crăciun nu vor lipsi lucrări de marcă din repertoriul internațional, specifice sărbătorii nașterii Domnului, precum „Stille Nacht”, dar și lucrări tradiționale românești, printre care „Leru-i, Doamne, Ler”, „Noi umblăm și colindăm” sau „Vine Crăciunu` pe sară”.

Va așteptăm cu drag!

Prețul unui bilet este 15 lei.

Publicat
Din categoria Concerte