Concert eveniment: Mike Godoroja & Blue Spirit – Hippie cu Diamante

CONCERT-EVENIMENT: MIKE GODOROJA & BLUE SPIRIT – “HIPPIE CU DIAMANTE”

Vino la SINAGOGA BISTRITA,  joi,  29 noiembrie 2012, incepand cu ora 19, pentru  un spectacol de blues alternativ si video art sustinut de Mike Godoroja & Blue Spirit. 

Evenimentul face parte din  “Hippie National Tour 2012-2013”- turneul de promovare al dublului album “Hippie cu Diamante 2012-2013”.

Punctul de inspiratie al acestui album este plasat in anii ’80 cand Florin Iaru, Mircea Cartarescu, Ion Stratan si Traian T. Cosovei au scapat de cenzura vremii cu un volum de poezie  intitulat “Aer cu diamante”. Acest nume ascunde traducerea poetica a titlului piesei Beatles “Lucy in the Sky with Diamond”.

“Hippie cu diamante” – aluzie la perpetua rezistenta prin cultura –  este un dublu album concept ,  rodul a doi ani de lucru in urma carora au rezultat poemele de blues alternativ care combina armonios “notele blue” cu o parte din poezia si textele muzicii unei perioade din Romania opzecista, o perioada care a trait intarziat spiritul hippie in cel mai real “underground”, fiind antipromovat si haituit la vremea aceea.

Blues-ul alternativ semnifica, in acceptiunea lui Mike Godoroja, contopirea stilistica a blues-ului cu alte genuri, dovedind o uimitoare capacitate de a se pastra proaspat printr-o continua transformare. Putem intelege astfel ca “Hippie cu diamante” se prezinta ca o lucrare de blues, dar nu in totalitate: este blues prin aducerea sonoritatilor arhaice, dar se departeaza de acesta prin fuziunea cu etno, rock psihedelic si country-folk. “Hippie cu diamante” se insinueaza publicului ca o stare de exaltare in fata miracolelor vietii, o remontare iluzorie in “azi” a spiritului flower power!

Pretul unui bilet este 10 lei, pentru elevi si studenti este 5 lei.