Concert eveniment: pianistul Lucian Ban și grupul newyorkez de jazz Elevation

Poster Concert Elevation

afis-elevation

Primăria Municipiului Bistriţa, Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” şi Societatea de Concerte vă invită joi, 29 mai 2014, ora 19:00 la Sinagoga Bistriţa la un Concert eveniment: Lucian Ban şi Elevation.

Grupul newyorkez de jazz Elevation aduce pe scena bistriţeană muzica din albumul Mystery. Editat şi lansat anul trecut de prestigioasa casă de discuri americană Sunnyside Records, albumul Mystery a fost multiplu nominalizat de critici şi reviste de specialitate drept BEST of 2013 alături de cele mai mari nume ale jazz-ului contemporan, de la Keith Jarrett, la Wayne Shorter şi David Murray.

În premieră grupul este în România în formula originală de pe album cu John Hebert și Eric McPherson, alături de cunoscutul saxophonist Abraham Burton și liderul grupului, pianistul de origine română Lucian Ban. John Hebert este și co-autorul, alături de Lucian Ban, al aclamatului proiect Enesco Re-Imagined.

Grupul Elevation creează o muzică ce reinventează idiomul, un flux sonor ce coboară din marea tradiție a jazz-ului, dar se îndreaptă creativ spre viitor. Ei reprezintă ”noul jazz” în forma sa cea mai spectaculoasă.

Muzica grupului Elevation a fost apreciată de Time Out New York drept o mostră de ”jazz post-bop care se îndreaptă spre avangardă fără să piardă efervescența swing-ului”.

Extraordinarul grup american a susținut de-a lungul anilor nenumărate concerte în lume, în Franța, Austria, Belgia, Germania, Olanda, dezvoltând un repertoriu ce s-a rafinat în timp, devenind un material ce impresionează prin originalitate și cucerește audiența prin incredibila creativitate a celor ce îl alcătuiesc.