Dan Perjovschi – Conferința „Free style”

FUNDAȚIA INOCENȚI – Romanian Children’s Relief
cu sprijinul Fundației Societatea de Concerte Bistrița
prezintă
CONFERINȚA „FREE STYLE”
susținută de
DAN PERJOVSCHI

Joi 8 Decembrie, ora 18:45, CENTRUL MULTICULTURAL SINAGOGA

Conferința va fi precedată de momentul teatral „Apropie-te de mine” – oferit de copii și tineri cu dizabilități deserviți de Fundația Inocenți și voluntari, sub îndrumarea d-nei profesor Camelia Toma, ora 18:30
Intrarea liberă
Conferința face parte din evenimentul GALA 2016 -„Moș Nicolae pentru copiii cu dizabilități”

Free style

Perjovschi deseneaza cu markerul sau creta pe zidurile, feresterele si tavanele muzeelor si galeriilor de arta din toata lumea. Berlin, New York, Londra, Hong Kong, Sydney, Paris, Cracovia, Vilnius, Marseille, Stockholm, Rejkjavik, Seul, Dakar etc. Arta lui spune ceva si directorilor si portarilor institutiilor de arta. Instalatiile lui temporare amesteca subiecte marunte din viata de zi cu zi cu evenimente de politica globala.

Marea majoritate a proiectelor lui Perjovschi se sterg, se spala sau se zugravesc si astfel scapa partial istoricizarii artistice sau valorizarii comerciale.  Perjovschi expune in holurile, coridoarele sau pe peretii de sticla ale institutiilor de cultura pentru ca desenele sa fie vazute dinafara fara bilet.

Artistul vine dinspre muzeu spre strada cu un desen care nu e nici caricatura, nici arta bruta, nici comix ci un pic din toate astea adica un “intelligent graffiti” care ramine critic, simplu si direct in plin boom al artei extravagande-cool.

De 27 de ani artistul publica desene saptaminal in Revista 22 iar de 17 ani deseneaza incontinuu pe toate meridianele lumii in asa fel incit in orice minut din orice zi in fiecare an undeva sa existe accesibil publicului un desen-idee. Gedankebild cum spun nemtii…

In ultimii ani desenele lui au ajutat sau asistat public miscari activiste, ecologiste, umanitare non profit sau independente din toata lumea.

Perjovschi deseneaza acum pe cel mai mare zid din lume: Facebook wall.