Elena Mîndru Finnection – Evening in Romania

poster_elena_mindru_finnection

 

CENTRUL JUDEȚEAN PENTRU CULTURĂ BISTRIȚA-NĂSĂUD
în parteneriat cu
SOCIETATE DE CONCERTE

prezintă joi 23 aprilie 2015, ora 19:30 la Sinagoga Bistrița

Elena Mîndru FINNECTION (Finlanda) – EVENING IN ROMANIA

  • ​Elena Mîndru – voce
  • Sampo Hiukkanen – vioară
  • Tuomas J. Turunen – pian
  • Eero Seppä – contrabas
  • Anssi Tirkkonen – baterie

Elena Mîndru Finnection este cel mai recent proiect al vocalistei Elena Mîndru. Prin acest nou proiect, cântăreața invită ascultătorul într-o călătorie muzicală exotică. Repertoriul abordat include în majoritate compozițiile Elenei. Muzica lor combină într-un mod elemente din muzica tradițională românească, asociindu-le în jazz. Vocea Elenei Mîndru e acompaniată de un cvartet de jazz acustic incluzînd și vioara şi conferind astfel un caracter distinct și special al sunetului muzicii lor.
În luna mai 2014, acest cvintet a cîștigat competiția Young Nordic Jazz Comets Finland iar ca urmare, printre altele, Elena Mîndru Finnection a făcut parte din showcase-ul nordic YNJC din Septembrie 2014, ca reprezentant al Finlandei.

Evening in Romania este cel de-al doilea album de jazz al vocalistei Elena Mîndru şi a fost lansat în România în luna iulie 2014 la Gărâna Jazz Fest și în luna septembrie 2014 în Finlanda. Titlul albumului este dat de una din piesele de pe album, compusă de protagonista de origine română. Albumul a fost produs de casa de discuri a vocalistei, EM Records. Materialul muzical al albumului Evening in Romania include în majoritate compozițiile vocalistei, precum și două piese ale pianistului Tuomas J. Turunen. Pe lângă acestea, muzicienii au ales să includă și două piese de jazz românești, compoziţii ale lui Marius Popp, respectiv Johnny Răducanu.

Preț intrare generală: 10 RON.