Festivalul anual de film: Mu:vi – ediția a 9-a

visual_muvi2014

În ultimii ani, rețeaua de cinematografe din România s-a degradat continuu, multe săli de spectacole nu mai funcționează sau au fost abandonate în paragină. Altele au avut norocul să fie preluate de autoritățile locale pentru modernizare.
Este și cazul cinematografului DACIA. Proiectul Asociației Culturale Group Seven “Festivalul Anual de Film mu:vi” a debutat în 2006 în sala mare a cinematografului Dacia, în prezent în renovare.

Cu fiecare ediție am urmărit promovarea filmului de artă, educație cinematografică și readucerea publicului în sala de cinema.
Am prezentat în premieră filme care altfel ar fi ocolit orașul din cauza aparaturii învechite și incompatibilă cu noul val digital. Dupa dealuri regia Cristian Mungiu, Poziția copilului regia Călin Netzer, Toată lumea din familia noastră regia Radu Jude.

Astăzi, 10 septembrie, mu:vi începe cu “sfârșitul” Unser täglich brot (pâinea noastră cea de toate zilele) un documentar greu de digerat în regia lui Nikolaus Geyrhalter, despre nebunia agriculturii industriale, oameni și animale, îngrășăminte chimice și pesticide, hale imense și viața îmbelșugată… într-un cuvânt …pâinea noastra cea de toate zilele.

O experiență unică de calitate germană deschide festivalul anual de film mu:vi astăzi 10 septembrie 2014 de la orele 20:00 la Sinagoga Bistrița, organizat de Asociația Culturală Group Seven în parteneriat cu Societatea de Concerte Bistrița și Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, oferit de Lions Club Bistrița, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud prin programul de finanțare nerambursabilă în anul 2014.

Intrarea este liberă pentru toate proiecțiile.