Festivalul de arte vechi, ediția a II-a, Bistrița 23-26 iunie 2022

Festivalul de arte vechi 2022 - afis

Dacă vă era dor de atmosfera de acum sute de ani a burgului Bistrița aveți un motiv de bucurie. Concerte de muzică veche, expoziții de artă, ateliere, târg de meșteșuguri vii, dansuri din perioada de glorie a cetății și multe alte surprize cu iz de început de ev mediu vor pulsa în inima cetății Bistriței, pentru 4 zile, în perioada 23 – 26 iunie 2022.

În multe orașe europene, precum Utrecht, Bruges, Innsbruck, York, Regensburg, etc. dar și pe alte continente, festivalurile de arte vechi sunt o atracție pentru consumatorii de cultură, care și-au făcut un obicei din a dezvolta turism în jurul unor astfel de evenimente.

Bistrița are o istorie, tradiţie şi cultură impresionante, care-i definesc potențialul turistic și care, alături de servicii, poate juca un rol hotărâtor în dezvoltarea durabilă.

Pornid de la aceste premise, Asociația Culurală Bistrița Medievală vă propune un eveniment menit să valorifice, în mod inteligent, resursele culturale materiale și imateriale ale cetății Bistriței, devenind un reper pentru consumatorii de acest gen de cultură din Europa și contribuind la dezvoltarea sustenabilă a orașului nostru.

Astfel, în perioada 23-26 iunie 2022 artele vechi vor pune stăpânire pe cetate. Concerte de muzică veche avându-i ca protagoniști pe Narcisa Brumar – soprană și Caius Hera – teorbă, Cimpoierii din Transilvania și Peregrinii, dansuri renascentiste cu grupul Nosa, expoziții de artă, ateliere meșteșugărești, dialoguri libere despre restaurare și valorizarea inteligentă a patrimoniului cu experții Petrus Italus Trust și Liceul de Arte Corneliu Baba, târgul de meșteșuguri vii Produs în Bistrița-Năsăud, vor reînvia atmosfera fermecătoare a burgului nostru, din vremuri de mult apuse.

Programul complet al festivalului poate fi accesat online pe www.bistritamedievala.ro. Evenimentele vor putea fi urmărite înregistrate și pe pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/artevechibistritamedievala.

Festivalul de arte vechi este un proiect inițiat de Asociația Culturală Bistrița Medievală, finanțat din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general de către Primăria Municipiului Bistrița și Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, cu sprijinul partenerilor: Asociația Produs în Bistrița-Năsăud, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, Fundația Societatea de concerte Bistrița, Asociația Petrus Italus Trust – Alianța pentru Patrimoniul bistrițean, Liceul de Arte Corneliu Baba, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Turism în Bistrița-Năsăud.

Sponsori: Show Division, Atelierul de print, Bella Design, XSU iBusiness Design

Parteneri media: Bistrițeanul, Observator BN, Răsunetul, TimpOnline