Filmul „Despre Oameni si melci” ajunge la Bistrita

Filmul de neratat al lunii septembrie – Despre oameni si melci, in regia lui Tudor Giurgiu – ajunge si la Bistrita.

 

Astfel, filmul va fi proiectat in perioada 21-23 septembrie la Societatea de Concerte. Programul proiectiilor este: vineri, de la 17:00 si 20:00 si sambata-duminica de la 13:00, 15:30, 18:00 si 21:00, pretul unui bilet fiind de 5 lei.

 

In Despre oameni și melci spectatorii se vor bucura de prestația unor actori romani indragiți precum Andi Vasluianu, Dorel Visan, Monica Birladeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crisan, Ion Grosu, Clara Voda sau Alina Berzunteanu, dar și de interpretarea renumitului actor francez Jean François Stevenin și a fiului sau, Robinson Stevenin. Jean François Stevenin a avut roluri importante in filmele unor regizori precum François Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard si a jucat pentru prima data intr-un film romanesc.

 

Dupa o campanie de promovare fara precedent pentru un film romanesc, rezultatele obtinute sunt si ele foarte imbucuratoare: Despre oameni si melci a inregistrat, de la data lansarii filmului la TIFF pana in prezent, un numar de 19.612 spectatori. Din totalul de 19.612 spectatori, avanpremierele si spectacolele din primul weekend ale filmului au insumat o cifra record de spectatori: 13.929 spectatori.

 

Comedia Despre oameni si melci a avut premiera nationala in data de 14 septembrie, ajungand in prima saptamana in 19 de orase, pe aproximativ 40 de ecrane. Astfel, in prima saptamana filmul poate fi vazut in: Bucuresti, Bacau, Arad, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, Tulcea, Brasov, Pitesti, Satu Mare, Slatina, Ramnicu Valcea, Baia Mare, Targu Mures, Oradea, Braila, Ploiesti, Craiova, Sibiu si Lugoj.

In afara de proiectiile din cinematografe traditionale, distribuitorii filmului, Transilvania Film si Ro Image, vor continua sa aduca aceasta productie in fata publicului din orase si zone care nu dispun de sali de cinematograf, prin metode alternative de proiectie. In acest scop s-au format 3 echipe mobile care vor organiza proiectii in regim de spectacole cu bilet, in diferite orase din Romania, in teatre sau case de cultura, proiectii al caror program va fi pre-anuntat pe siteul filmului www.despreoamenisimelci.ro.
Miza distribuitorilor este aceea de a trezi in public dorinta de a veni cu placere si interes sa vada un film romanesc la cinematograf sau in aceste locatii neconventionale.

 

Despre film

1992, Cimpulung Muscel. Fabrica de masini ARO a dat faliment si urmeaza sa fie privatizata intr-o saptamana. Va fi cumparata de o companie franceza care intentioneaza sa o transforme intr-o crescatorie de melci. Dintre muncitorii pe care fabrica ii are in prezent, doar 300 isi vor pastra locul de munca. Totul se schimba cand unul dintre baieti gaseste o solutie inedita menita sa-i salveze colegii de la somaj si sa scoata uzina din faliment.

 

Filmul este cel de-al doilea lung metraj in regia lui Tudor Giurgiu, dupa Legaturi Bolnavicioase, care a avut premiera in Romania in anul 2006.

 

Scenariul ii apartine lui Ionut Teianu, mutat in Franta din 1991, dupa ce a absolvit Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti.

Vivi Dragan Vasile semneaza imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.

 

Despre oameni si melci este distribuit in cinematografe de Transilvania Film in colaborare cu Ro Image.

 


www.despreoamenisimelci.ro

Site-ul filmului, www.despreoamenisimelci.ro, contine atat materiale ample din perioada filmarilor, cat si informatii la zi, detalii despre campaniile neconventionale desfasurate sau testimoniale cu protagonistii si principalii realizatori, iar vizitatorii pot consulta saptamanal programul de difuzare a filmului din cinematografele sau locatiile speciale unde se vor desfasura proiectiile in orasele lor.

Programul proiectiilor la Bistrita:

21-23 septembrie 2012, Sinagoga Bistrita

Vineri, 21 septembrie, Sinagoga Bistrita  – 2 proiectii:
17.00 – 19.00
20.00 – 22.00

 

Sambata, 22 septembrie 2012, Sinagoga Bistrita – 4 proiectii:

13.00 – 15.00
15:30 – 17.30
18.00 – 20.00
21.00 – 23.00

 

Duminica 23 septembrie 2012, Sinagoga Bistrita – 4 proiectii:

13.00 – 15.00
15:30 – 17.30
18.00 – 20.00
21.00 – 23.00

 

Pretul unui bilet este de 5 lei.