Filmul Metropolis cu coloana sonoră live susținută de colectivul muzical Abator Industries

afis-metropolis-abator-industries

afis-metropolis-abator-industries

Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud vă invită sâmbătă 5 aprilie, ora 19:00 la Sinagoga Bistriţa pentru a viziona filmul Metropolis de Fritz Lang realizat in 1927, acompaniat live de formaţia Abator Industries.

Pentru prima dată în desant artistic la Bistrița, colectivul de muzică experimentală Abator Industries prezintă un clasic al cinematografiei universale: proiecția filmului METROPOLIS (Fritz Lang, 1927) însoțit de muzica live! Grupul are excepționala ocazie de a concerta într-un spațiu cultural cu totul special: la Sinagogă.

METROPOLIS este un film cult care a schimbat fața cinematografiei, recunoscut pentru pionieratul în genul expresionismului german SF (acțiunea este situată într-un mediu urban distopic, din viitor). Este primul lungmetraj nemțesc, cel mai scump film realizat până la finalul anilor 20 și o capodoperă care a beneficiat de-a lungul timpului de variate interpretări ale coloanei sonore care pot însoți imaginile. Proiecția acestui film, la aproape 90 de ani distanță de la apariție, este un gest cultural de recunoaștere a valorii sale cinematografice. Educația unui cineast începe cu adevărat prin vizionarea acestui film.

Abator Industries:

  • Cătălin Lungu – trompetă, glockenspiell, efecte
  • Andreea Tincea – voce, sintetizator
  • Dan Michiu Dinescu – chitară
  • Doru Ioan Boeriu – chitară bas
  • Daniel Iliescu – tobe

ABATOR INDUSTRIES este un colectiv muzical în care s-au adunat tineri artiști români, independenți, dornici să iși experimenteze potențialul creativ. Grupul a apărut în 2012 și a dezvoltat, în diferite formule și combinații stilistice, mai multe proiecte muzicale, dintre care două foarte active în spațiul autohton: Abator Industries – muzica de film, teatru și concerte improvizate; Loungerie II – fusion punk jazz. Sub denumirea colectivului Abator Industries grupul a reușit până acum să susțină o serie de concerte concept încercând să dezvolte ideea de experiență muzicală versatilă, gândită pentru un anume context și un spațiu anume. De fiecare dată grupul concepe altă și altă idee în jurul căreia să susțină o experiență muzicală, o călătorie concentrată sub forma unui concert/ performance. Fiecare apariție Abator Industries propune o formulă de instrumente adaptată concertului/ momentului artistic.

Manifestarea culturală se înscrie în suita de evenimente organizate la Bistrița cu prilejul Olimpiadei Naţionale „Lectura ca abilitate de viaţă”.