Lansari de carte: Alexandru Uiuiu – „Pourquoi grand-pere ne mourait-il plus” si prof. Dr. Mircea Arman – „O istorie critica a metafizicii occidentale”

Coperta Alexandru Uiuiu - Pourquoi grand-pere ne mourait-il plus

Alexandru Uiuiu – „Pourquoi grand-pere ne mourait-il plus”
prof. Dr. Mircea Arman – „O istorie critica a metafizicii occidentale”
Joi 19 februarie 2009, ora: 18:00
Centrul Multicultural – Sinagoga Bistrita.

Joi 19 februarie, la Centrul Multicultural – Sinagoga, au loc doua lansari de carte. Evenimentul debuteaza cu prezentarea cartii „Pourquoi grand-pere ne mourait-il plus” a scriitorului bistritean Alexandru Uiuiu.

Finantata de Institutul Cultural Roman, cartea a aparut la Editura clujeana Grinta in traducerea lui Roland Szechely si a Ritei Balasz. Coperta si grafica interioara ii apartin artistei plastice Georgiana Vranceanu.

Cartea cuprinde povestiri inedite cu o scriitura in care fantasticul magia si realitatea se combina in structuri spectaculoase provocand placerea lecturii si incarcand cititorul de simpatie fata de personajele create. Subiectele sunt contemporane, personajele respira aerul zilelor noastre si de multe ori in gura lor se ascund adevarurile crude din societatea romaneasca, chiar daca atmosfera are aerul magic al literaturii fictionaliste

spune Alexandru Uiuiu.

In aceeasi zi, prof. Dr. Mircea Arman lanseaza „O istorie critica a metafizicii occidentale”, carte aparuta deasemenea la Editura Grinta. Mircea Arman, traducator al lui Martin Haidegger deschide un proiect ambitios, monumental, cu acest prim volum in care se refera la presocratici.