Mike Godoroja & Blue Spirit – ROOTS

poster_godoroja_roots_web1

Primăria Municipiului Bistrița
Centrul Cultural Municipal Bistrița
Societatea de Concerte Bistrița

prezinta
joi 24 mai 2012, ora 19:00, Sinagoga Bistrita

MIKE GODOROJA & BLUE SPIRIT
„ROOTS”

  • Mike GODOROJA – voce
  • Luca MARIUS – ghitara electrica, ghitara acustica, slide, bouzouki, mandolina, claviaturi
  • Alex VISAN – ghitara electrica, ghitara acustica, mandolina, bouzouki
  • Sabin TARANU  –  bass
  • Vali VATUIU – baterie si percutie

Pretul unui bilet: 15 RON, iar pentru elevi/studenti/pensionari 10 RON.

Parteneri media: MagicFM 99.3 și As TV Bistrița.

visual_mike_godoroka_blue_spirit

Prezentare Mike Godoroja & Blue spirit

A venit vremea sa ne intoarcem la radacini, a sosit timpul sa privim spre timpurile de inceput ale blues‐ului care a provocat o revolutie in muzica secolului XX. Tot ceea ce inseamna astazi jazz, soul, funk, rock’n’roll , etc sunt rezultatul aparitiei acestei “muzici” care a pus accentual pe BALANS RITMIC! Acum e momentul sa privim spre originile unei arte care a marcat toata muzica cu tobe si ghitare : BLUES‐ul !

Un spectacol unic prin aducerea la rampa a vibratiilor blues‐ului de inceput, a sound‐ului arhaic acustic de kazoo, ghitara slide si voce. Legendele mari ale blues‐ului clasic vor reinvia mai actuale, mai expresive si mai emotionante ca niciodata: Muddy Waters, Willie Dixon, Robert Johnson, James Cotton, John Lee Hooker, Sonny Boy Williamson, Howlin Wolf si multi altii .

Un concert prin care publicul patrunde in povestea BLUES‐ului intr‐un spectacol care pune accentual pe emotie si expresie sufleteasca in primul rand si mai apoi pe cercetarea cu ochii mintii a ceea ce a devenit astazi acest atat de indragit gen musical.

Mike Godoroja comunica pe scena o emotie personala in contextul unei idei de spectacol concept si nu doar a unui concert. O seara cu Mike Godoroja & Blue Spirit sta sub semnul magiei. Mike nu numai canta blues‐ul, ci il si “povesteste” intr‐un scenariu asemanator unei piese de teatrul in care fiecare spectator devine un personaj, iar muzica un “instrument” divin.

Dupa experienta cu Balkanic Zeppelin, tot mai multi cronicari au descoperit un nou Mike, a carui partitura vocala comporta un nivel ridicat de dificultate in piesele dinamice, dar mai ales in emotionantele balade. Niciodata un concert cu Mike Godoroja & Blue Spirit nu va fi la fel cu cel precedent. Fiecare spectacol este o experienta cu o doza importanta de spontaneitate in care se traieste clipa!

Formatia sa este rodul unei munci de echipa extrem de serioase, imbinata cu o mare pasiune si dragoste pentru blues. Publicul il considera un artist a carui charisma vine din IUBIREA SINCERA fata de blues si jazz, un adevaratul reprezentant al bluesului de fuziune cu specific romanesc, prin abordarea inedita a repertoriului si prin dinamica show‐urilor sale. Experienta sa scenica de mai bine de 13 ani se completeaza cu intalnirile istorice cu RAY CHARLES, CHICK COREA, JIMMY SMITH, JAMES BROWN etc.

Un foarte cunoscut producator de televiziune si realizator de emisiuni radio, a pus bazele trupei in 1997. A fost pentru 12 ani producatorul grupului IRIS iar de o buna perioada de timp este producatorul muzical al popularei soprane FELICIA FILIP.