Proiecție specială de film: Aferim!

Poster film Aferim

Poster film Aferim

“AFERIM!”, cel mai așteptat film românesc al anului, va putea fi vizionat din 13 martie în 30 de orașe din România.
Lungmetrajul premiat la Festivalul Internațional de la Berlin cu Ursul de Argint pentru cea mai bună regie, trofeu acordat lui Radu Jude, beneficiaza de o proiectie speciala la Bistrita.

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, “AFERIM!” în regia lui Radu Jude, este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).
Scenariul filmului este scris de Radu Jude și Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul Cătălin Cristuțiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucreția Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, iar scenografia de Augustina Stanciu, consilier istoric Constanța Vintilă-Ghițulescu, producător Ada Solomon.

Din distribuție fac parte:
Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminița Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Șerban Pavlu, Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu.

Eveniment oferit de Centrul Județean pentru Cultură Bistrița Năsăud, organizat de GroupSeven, Societatea de Concerte Bistrița, Lions Club Bistrița.
Vineri 13 martie, ora 19:00, Centrul Multicultural Sinagoga (preț bilet 10 lei).