Recital cameral Rareș Munthiu (vioară) și Ligia Dunca (vioară)

afis-recital-cameral-flaut-vioara

afis-recital-cameral-flaut-vioara

Centrul Judeţean pentru Cultură şi Fundaţia Societatea de Concerte vă invită sâmbătă, 14 iunie 2014, ora 19:00 la un concert cameral susținut de Ligia Dunca şi Rareş Munthiu la vioară.
Protagoniștii sunt doi dintre cei mai performanți tineri muzicieni.

Rareş Munthiu este fost student al Academiei de Muzică Gheorghe Dima, unul dintre cei mai apreciaţi studenţi ai generaţiei sale. A cântat solist cu Filarmonica din Cluj şi a avut numeroase concerte cu cvartetul “Eufonia”, al cărui membru este şi cu care a fost premiat la câteva dintre cele mai prestigioase concursuri din ţară de acest gen. Rareş a participat de asemenea la competiţii importante de vioară din ţară, adunând premii şi la acestea. Concursul Internaţional “Remember Enescu” Sinaia – locul 4; Festivalul “Bach” Cluj-Napoca – Diplomă de excelenţă, ani la rând premii la Olimpiada Naţională de Muzică, Festivalul de Jazz “Napocensis” Cluj-Napoca – Marele Premiu etc.
În momentul de faţă este şef de partita vioara a doua la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca şi un tânăr prezent în recitaluri pe scenele de concert din ţară.

Ligia Dunca a terminat Liceul de Muzică Sigismund Toduţă la Cluj, apoi pentru doi ani a studiat la Academia de Muzică din Dublin, vioara, iar de anul acesta este studentă la Conservator din Viena. A participat la numeroase masterclass-uri, lucrând cu profesori de renume mondial. Amintim aici pe Maxim Vengerov, Liviu Prunariu, Stefan Horvath etc.
A cântat solistă cu orchestra Liceului de Muzică “Sigismund Toduţă” şi a dat numeroase recitaluri în ţară şi în străinatate.

Ambii muzicieni sunt cursanţi ai masterclass-ului “Muzica la Altitudine”, organizat de Asociaţia “Muzica la Altitudine” şi Centrul Judeţean pentrut Cultură Bistriţa-Năsăud. Acest eveniment are ca scop susţinerea tinerilor muzicieni, dorind să contribuie la dezvoltarea artistică şi personală a acestora. Cursanţilor acestui masterclass, le oferă şansa de a studia pentru câteva zile cu doi profesori excepţionali, totodată muzicieni apreciaţi în ţară şi peste hotare. Violonistul Stefan Horvath, concert maestru al Orchestrei simfonice din Basel, Elveţia şi violoncelistul Răzvan Suma, profesor asociat al Universităţii de Muzică Bucureşti şi solist concertist al orchestrelor Societăţii Române de Radiodifuziune din Bucureşti.

Acest concert face parte din programul masterclass-ului “Muzica la Altitudine” ediţia 2013.
Cei doi vor fi acompaniaţi de Cipriana Gavrişiu şi Marius Popescu la pian.