RECITAL EXTRAORDINAR de orgă, trompetă și oboi

Primăria Municipiului Bistrița
Centrul Cultural Municipal G. Coșbuc Bistrița
vă invită
duminică 23 iulie 2023, ora 19:00 la Biserica Evanghelică Bistrița
la un

Recital extraordinar

Miguel Ángel García – organistul Catedralei Sevilia – Spania
Petre Nancu – prim-trompetist al Filarmonicii Regale Sevilia – Spania
Dorin Gliga – oboist al Filarmonicii G. Enescu și al Orchestrei Naționale Radio – România

În program:

 • Preludiu (Te Deum) — Marc-Antoine CHARPENTIER
 • Sonata pentru oboi și orgă în mi minor, Adagio – Allegro – Largo – Vivace — Francesco GEMINIANI,                  
 • Sonata pentru trompetă și orgă,  Allegro – Allegro  — Girolamo FANTINI
 • Dansul celor șase – orgă — Domingo ARQUIMBAU
 • Bătălia clarinetelor – orgă — José DE NEBRA Y BLASCO
 • Aer renascentist — Tielman SUSATO
 • Rondó — Jean Joseph MOURET
 • Introducere, pastorala și fuga — Buenaventura ÍÑIGUEZ
 • Cantata corală – orgă —Johann Sebastian BACH
 • Fantezia în re minor — Johann Ludwig KREBS
 • 2 piese pentru orgă — Eduardo TORRES / Elevación – In modo antico
 • Suita în Re major Obertura – Giga – Minueto – Bourrée – Marcha  — Georg Friedrich HAENDEL

Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!


Organistul Miguel Angel Garcia s-a născut în Puente Genil-Cordoba, Spania și a absolvit cu Premiul de Onoare cursurile Conservatorului Superior de Muzică din Sevilia la specialitățile: orgă, armonie, fugă și contrapunct. Principalii săi maeștri au fost Jose Enrique Ayarra și Manuel Castillo.

A susținut numeroase concerte ca solist și acompaniator în Spania, Italia, Portugalia, Franța și alte țări europene. A înregistrat pentru Radio Nacional España, Canal Sur Televisión, Bayerische Rundfunk Klassic și Radio i Televisio de Andorra. Este director artistic al Programului Orgi istorice în Sevilia – Patrimoniul sonor.

A fost secretar al Asociației Naționale a Orgilor Spaniole, între anii 2005-2011.

Actualmente este profesor de orgă la Conservatorul Profesional de Música Cristobal de Morales, organist titular al Bisericii San Lorenzo – Sevilia și, din anul 2001, este organistul Catedralei din Sevilia.


Oboistul Dorin Gliga este absolvent al liceului de Muzica Dinu Lipatti București si al Conservatorului Ciprian Porumbescu București, avându-i ca profesori pe Pavel Tornea, Radu Chișu și Francisc Laszlo.

Urmează cursuri de specializare în Italia cu Renato Zamfini – oboi, Antonio Bachelli – muzică de cameră, Arturo Sachetti- muzică preclasică și în Germania cu Pierre Yves Artaud – muzică contemporană.

A fost colaborator al Filarmonicii George Enescu București (1979-1982) unde a debutat sub bagheta marelui dirijor Sergiu Celibidache; a fost solist al Filarmonici Mihail Jora Bacău (1982-1992). Este fondator al trioului Syrinx împreună cu Dorel Baicu- flaut și Pavel Ionescu – fagot, cu care inițiază festivalul Zilele Muzicii Contemporane. Este, membru al atelierului de muzică contemporană Archaeus condus de profesor dr. Liviu Dânceanu; fondator al trioului Ethos alături de profesorul Iancu Văduva și organistul Marcel Costea; profesor de muzică de cameră la Universitatea Națională de Muzică București (1992-2004); profesor de oboi la Facultatea de Muzică Brașov (1994-2003); oboist al Orchestrei Naționale Radio București (2004-2016); invitat ca profesor la cursuri de măiestrie, în țară și străinătate și este membru în diferite jurii la concursuri naționale și internaționale .

Concertează ca solist cu prestigioase orchestre și susține numeroase recitaluri camerale în România, Austria, Marea Britanie, Italia, Germania, Rusia, Spania, Albania, Irlanda, Slovacia, Franța, Bulgaria, Iugoslavia, Elveția, Finlanda, Danemarca, Japonia, USA, Africa de Sud.

Este laureat al concursurilor de muzică de camera alături de Trio Syrinx: Ancona Stressa, Capri- Italia; Llangollen- Marea Britanie; Martigny- Elveția; Tokio- Japonia; Premiu ATM, Premiul Criticii din România, Premiul Revistei Actualitatea Muzicală, Premiul Soros, Premiul UCMR.

A înregistrat discuri și CD-uri la Electrecord – București, Edi-Pan Roma, BBC- Londra, EMEC- Madrid, Radio-Köln, Radio- București Radio-Bratislava, Canal9- Valencia, TVR Bucuresti.

Îi sunt dedicate lucrări pentru oboi de către compozitori contemporani.


Trompetistul Petre Nancu a absolvit Liceul de Muzică George Enescu și Academia de Muzică Ciprian Porumbescu din Bucuresti, la clasa profesorului Iancu Văduva.

Cântă ca solist acompaniat de majoritatea orchestrelor din România- Bacău, Ploiești, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Oradea și București. A cântat ca trompetist solist la Orchestra de Tineret din Italia și în orchestre festivale ca Martina Franca, Pesaro, Cremona și Fermo.

Între anii 1984 -1988 este solist trompetist al Orchestrei Simfonice din Bacău, între 1988 -1990 solist la Filarmonica George Enescu iar din anul 1991 este membru al Orchestrei Regale din Sevilia.

Inițiază ți performează în diferite grupuri de muzică de camera: trio, cvintet de suflători, duo cu pian și în mod special duo cu orga alături de organistul Miguel Angel Garcia.

Deține premii importante la festivaluri naționale (în 1981 și 1987 Marele Premiu) și a realizat înregistrări pentru Radio Bucuresti și Canal Sur Andalucia.