SoNoRo Festival – Ediția 10 – Concert final

afis-Sonoro-2015_BISTRITA

Festivalul SoNoRo se încheie anul acesta la Bistrița, unde ediția aniversară cu numărul zece ajunge luni, 16 noiembrie 2015, după un periplu la București, Arad și Cluj-Napoca. Luni seara, de la ora 19.00, la Sinagogă, muzicienii Alissa Margulis, Philippe Graffin & Anna-Liisa Bezrodny (vioară), Christian Naș & Răzvan Popovici (violă), Jan-Erik Gustaffson & Valentin Raduțiu (violoncel) le-au pregătit melomanilor bistrițeni un program bogat:

Franz Schubert (1797-1828)
Uvertura pentru cvintet de coarde D13

Anton Arensky (1861-1906)
Cvartet pentru vioară, violă și două violoncele, op. 35
––––––––––––
Arnold Schönberg (1874 -1951)
Verklärte Nacht / Noaptea transfigurată, op. 4

Accesul la concertul de închidere al turneului național al Festivalului SoNoRo de la Sinagoga din Bistrița (Str. General Grigore Bălan nr. 10) este gratuit.

Concert Mozart Radiography of dreams_SoNoRo The Dreamers_Ateneul Roman_8 nov 2015_creditfoto_SerbanMestecaneanu_3

În total, peste 35 de artiști internaționali, muzicieni binecunoscuți publicului SoNoRo și membri de renume ai elitei muzicale europene, iau parte anul acesta la festival, în cadrul celor 18 întâlniri cu melomanii din București, Arad, Cluj-Napoca și Bistrița: pianistul Konstantin Lifschitz, violoniștii Gilles Apap, Philippe Graffin, Anna-Liisa Bezrodny, Marc Bouchov, Alissa Margulis, Daniel Rowland, violonceliștii Alexander Bouzlov, Alexander Chaushian, Jan-Erik Gustaffson, clarinetistul Michel Lethiec, acordeonistul Srdjan Vukasinovic, duo-ul Lucian Ban și Mat Maneri, Cvartetul Casal și orchestra elvețiană Chaarts.

Pentru a marca așa cum se cuvine un deceniu de SoNoRo, organizatorii lansează la festival și albumul „Lived and Dreamed”, care îi are ca protagoniști pe patru dintre membrii Ensemble Raro, ansamblul „in residence” al Festivalului SoNoRo: Diana Ketler, Alina Pogostkina, Răzvan Popovici și Bernhard Naoki Hedenborg. Repertoriul include cvartetele cu pian ale lui Josef Suk și Antonín Dvořák și „Povestea” lui Leoš Janáček pentru violoncel și pian.

Ediția aniversară a debutat în forță vineri, 30 octombrie, în Sala Unirii de la Palatul Cotroceni, București, cu un program care a inclus lucrări din Franz Schubert, Gabriel Fauré și George Enescu. În capitală, concertele ajung în ARCUB – Gabroveni, The Ark, Palatul Bragadiru, Institutul Cultural Român, Muzeul Național de Artă al României, Ateneul Român, Palatul Cercului Militar Național și Catedrala Sfântul Iosif.

Concertul SoNoRo de la Bistrița este realizat cu sprijinul Societății de Concerte Bistrița și al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.