Tabara Internationala de Fotografie „Scoala de la Bistrita” editia a X-a

banner-tabara-web

Tabara Internationala de Fotografie „Scoala de la Bistrita” editia a X-a
9-19 August 2010

Bistrita – Tihuta

Tabara Internationala e fotografie „Scoala de la Bistrita”, organizata de Fundatia Culturala Societatea e Concerte Bistrita a ajuns la a X-a editie.

Primele 6 editii, 2001-2006, s-au derulat in judetul Bistrita-Nasaud ca apoi sa urmeze o serie de trei tabere dunarene. 2007 in Delta Dunarii, 2008 la Cetate, in sudul Olteniei si in 2009 in zona intrarii Dunarii pe teritoriul Romaniei.

Anul acesta sunt invitati la lucrarile taberei 29 de fotografi din 5 tari, si anume Bosnia, Hertegovina, Canada, Macedonia, Ungaria si Romania.

Intre 9 si 19 august se va fotografia in zona Bistritei si la Tihuta.

Miercuri 11 august, la ora 20.00 se va vernisa expozitia DE TREI ORI DUNAREA, rezultatul celor trei tabere dunarene.

Tabara este coordonata de Gavril Tarmure si Francisc Mraz. La ultimele 4 editii un rol important si-a asumat Scoala de Poetica Fotografica „Francisc Mraz” din Bucuresti, care functioneaza in cadrul Fundatiei Culturale Societatea de Concerte Bistrita.

Participantii la aceasta editie sunt: Abel Szalontai, Amer Kapetanovci, Andreea Vintze, Andrei Contiu, Carmen Ionita, Cornel Brad, Dafina Jeaca, Dorin Vladoiu, Dragos Rapeanu, Francisc Mraz Ferko, Gyuri Ilinca, Ioana Carlig, Ionut Dragnea, Iulia Dumitru, Radu Angheloiu, Serban Mestecaneanu, Silviu Pavel, Tudor Stanica.

Editia a X-a, cea de anul acesta, este organizata in parteneriat cu Universitatea “Babes Bolyai” – Extensia Universitara Bistriţa si SC RAAL SA Bstrita.

Proiectul “Scoala de la Bistrita” este finantat neramburasabil de Primaria Bistrita.