Zadia

Poster zadia

Poster zadia

Fundaţia Societatea de Concerte Bistriţa derulează în perioada 20 ianuarie – 30 aprilie 2013 Proiectul ZADIA, finanțat prin Programul Tineret în acțiune 2007-2013 al Comisiei Europene, Acțiunea Inițiative ale tinerilor, gestionat în România de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației şi Formării Profesionale (ANPCDEFP).

Un grup de 24 tineri vor participa la un proiect de învățare non-formală, în cadrul căruia vor studia şi fotografia un număr de peste 500 de zadii, parte din colecţia fundaţiei. De-a lungul lucrului cu zadiile, vor fi însoțiţi de un etnograf, un istoric de artă, un artist plastic şi un fotograf. Vor scrie mici naraţiuni pe tema ”cine a purtat această zadie?” şi alte teme propuse de ei.
Tinerii vor oferi tururi ghidate ale expoziţiei ce va fi deschisă în perioada 23 martie-8 aprilie ca acţiune a proiectului şi vor realiza o pagină de facebook în care vor consemnat rezultatele muncii lor.

Proiectul îşi propune să crească gradul de conștientizare a tinerilor în legătură cu cultura tradiţională ca parte a patrimoniului cultural naţional, să susțină dialogul și întâlnirile interculturale cu tineri din medii şi culturi diferite, să îi ajute să prevină și să combată prejudecățile și toate atitudinile care duc la excludere şi să dezvolte un sentiment de toleranță și de înțelegere a diversității.