Recital Extraordinar Enescu/Bartók sustinut de Antal Szalai si Joszef Balog

poster_szalai_balog_500px

Luni 4 aprilie 2011, ora 19.00, Sinagoga Bistrita

Recital extraordinar

sustinut de Antal Szalai – vioara, Ungaria,

si Joszef Balog – pian, Ungaria

In program:

  • Bela Bartok – Sonata pentru vioara si pian, op. posth
  • George Enescu – Sonata nr. 2 pentru pian si vioara in fa minor, op.6
  • Bela Bartok – Cantece populare maghiare (ar. de Joseph Szigeti)
  • George Enescu – Sonata nr. 3 pentru pian si vioara in la minor, op. 25 “In caracter popular romanesc”

Prilej exceptional pentru bistriteni de a savura temele de inspiratie populara din muzica lui Bartok si a lui Enescu, regasite in piesele desprinse din repertoriile fabuloase ale celor doi compozitori si interpretate intr-un mod exceptional gratie viorii si pianului celor doi muzicieni.

Recitalul va fi cu atat mai spectaculos cu cat Antal Szalai evolueaza pe una dintre putinele viori Stradivarius care mai exista, mai exact un exemplar din 1733, ce a apartinut mai inainte a violonistului György Garay.

Recunoscuti inca de la debutul lor artistic ca fiind “copiii minune ai muzicii”, Antal Szalai si Joszef Balog vo roferi melomanilor o experienta aproape providentiala, care vor incanta publicul prin tehnica perfecta, autentica finete muzicala, maturitate si personalitate artistica nobila. Denumiti inca de la debut „copiii minune ai muzicii”, cei doi maestri ai viorii si respectiv ai pianului au concertat cu un deosebit succes de-a lungul timpului in numeroase locuri din intreaga lume printre care New York, Hong Kong sau Vancouver si alaturi de renumite orchestre simfonice de la Viena, Berlin sau Haga.

Concertul este inclus in Stagiunea Muzicala Permanenta 2011, sustinuta de Primaria Municipiului Bistrita.

Un comentariu

  1. Frumos… Pacat ca e luni si nu pot sa ajung. De obicei asemenea concerte trebuie pastrate pentru weekend. Multe recitaluri le-am ratat doar pentru ca au fost in timpul zilelor lucratoare.

Comentariile sunt închise.